Grønnsaksbrød



Dette grønnsaksbrødet er supert for alle som siter med treg mage. Fint å ha med seg på reise, for de som sliter litt ekstra på tur. Godt i matboksen som en saftig vegetar BLT (bacon, letuce & tomato). Her med soltørket tomatpesto istedenfor bacon og hjemmelaget ajoli. Denne lunsjen gir masse næring, smaker superdeilig og holder deg mett lenge.

Her er oppskrift på en langpanne med grønnsaksbrød som gir 9 store skiver.

1,5 dl frø, jeg blander 1/3 av hver: knuste linfrø, chiafrø og loppefrø
2 dl vann
3 egg 
1,5 dl malte mandler eller mandelmel
1 ss kokosolje
1/2 ts salt
1/2-1 raspet søtpotet
5-6 hakkede soltørkede tomater, kan fint sløyfes men gir masse god smak
1 dl finrevet parmesan ost, kan også fint sløyfes
Strø gjerne litt krydder etter ønske over for ekstra god smak feks. pizzakrydder


Varm opp ovnen til 175 grader C.

Hell vannet over frøene og la det stå å svelle noen minutter mens du finner frem og måler opp resten av ingrediensene. 
Bland så frøblandingen godt med eggene og ha så i resten så du får en fin tykk røre-deig.
Spre deigen jevnt utover et stekebrett og stek i ca. 20 minutter. 

Avkjøl og del opp. De kan fint lagres i kjøleskap i en uke.

Energi pr. skive: 65 gram
Fett: 8,7g
Protein: 13,5g
Karbohydrater: 4,5g
Kostfiber: 8,9g

Kommentarer

Printfriendly

Print Friendly and PDF

Translate