Chiagrøt med kokosmelk




Alle blogger med respekt for seg selv må ha et chiagrøt innlegg :) Her kommer en svært enkel variant. Jeg bruker kokosmelk som er litt søt i seg selv, så da føler jeg ikke den trenger noe ekstra søtt utover noen friske bær til servering. Chiagrøt er et sunt og godt alternativ til ferdigproduserte Rislunsj og lignende som alle har en lei tendens til å gi veldig blodsukkerstigning. Den må stå å svelle kaldt i minimum 2-3 timer gjerne over natten. Lager du den i et glass med tett lokk er den lett å ta med ut som et lite mellommåltid på farten. Chiafrø inneholder mye Omega-3 og kokomelken sunt fett som holder deg mett lenge.


Til 2 små glass trenger du:

2 dl kokosmelk romtemperert(en liten kartong)
3 ss tørre chiafrø

Frukt eller bær til servering etter ønske


Ha kokosmelken over i en liten bolle eller litermål. Hvis den er vanskelig å røre jevn fordi fettet har skilt seg, kan det være lurt å varme den bare litt i en liten kjele, men bare nok til at den blander seg godt ut. Ha i chiafrø, hell over i severingsglass og dekk til med plast eller lokk og sett kaldt 2-3 timer eller lenger. Spises avkjølt. Hvis du gjerne vil ha den litt søtere kan du tilsette litt flutende honning eller lønnesirup. 

4% Karbohydrat = 5,91gram
6% Protein = 9,75gram
90% Fett = 60,93gram 


Kommentarer

Printfriendly

Print Friendly and PDF

Translate