Asiatisk laksegryte med bokhvete ramen




Denne laksegryten er rask og smakfull hverdagsmat proppfull av god næring. 


Til 4 personer trenger du

600 gram laksefilet, kuttet i 2-3cm terninger
1-2 ss kokosolje/rapsolje til steking (fint å blande 50/50)
2-3 cm ingefær rot revet eller finhakket
2-3 fed hvitløk, revet eller finhakket
1 rød chili finhakket
1 løk, finhakket
2 gulrøtter, delt først i 4 så i skiver så det blir små kvarte biter
1 stor søt paprika
4 vårløk
1 bunt brokkoli, kuttet i biter

4 ss tamari eller soyasaus
2 ss østerssaus eller fiskesaus
2 ts honning eller kokosblomst sukker
1 lime, klem ut saften

4 porsjoner med bokhvete ramen- nudler
1 stor neve med frisk koriander
Sesamfrø, gjerne ristede til å strø over før servering.

Det er alltid lurt å skjære alt opp før du begynner å steke, så har du bedre kontroll på tiden, så du slipper å overkoke noe, fordi du ikke er klar.

Bland så tamari/soya, østersaus/fiskesaus, lime og honning godt i en liten bolle eller i et glass. Dette blir sausen som helles over til slutt.
Varm opp litt olje til steking og brun fisken lett på alle kanter på litt høy varme. Pass på at den ikke blir helt gjennomstekt og falleferdig. Ha fisken over på en ledig tallerken/bolle, og legg på lokk så den ikke blir kald.
Kok opp ramen nudlene i 3-4 minutter eller følg hva det står på pakken. Jeg koker brokkolien opp sammen med nudlene. Hell de over i et døslag så alt vannet får rent av seg når de er ferdige. 
Mens nudlene koker, stek løk og gulrøttene så de blir blanke og møre, ha etterhvert i hvitløk og ingefør og la det surre litt til. Ha i vårløk og paprika og stek et par minutter til. 
Bland inn ramennudlene og brokkolien og ha over den stekte laksen, før du heller over sausen. Server med hakket koriander og sesamfrø.

Innhold pr. porsjon (1/4 del av oppskriften)42% Fett: 40,2g
36% Karbohydrat: 76,6g
22% Protein: 47,7g
% av Energifordelingen



Kommentarer

Printfriendly

Print Friendly and PDF

Translate