Ahi Poke - Tunfisksalat fra Hawaii




Ahi har vært populært på USA´s vestkyst i mange år og vanlig på mange restauranter. Super lett å lage selv, og veldig godt. Ahi er gulfinnet tunfisk og poke betyr å kutte (uttales på-keh). Du kan fint bytte tunfisk med laks, annen fisk eller sjømat som for eksempek blekksprut. Poke blir ofte servert som forrett eller som en liten rett, med og uten grønn salat. Hvis du drøye den litt og servere den som et eget måltid, smaker det godt med natur ris til. 

Til 2-3 posjoner som lett rett servert med ris eller til 4-6 forretter:

3 ts wakame*
350 gram rå/frosset tunfisk**, skåret i 0,5-1 cm terninger
1 liten gul løk, hakket
2 vårløk, hakket
1 ts hakket fersk rød chili
1 ss sesamfrø, hvite eller svarte

Marinade

2 ss soyasaus, tamari eller kokos amino
1-2 ts sesam olje
1 ts honning
1-2 ts sitronsaft eller lime

Bland marinaden og hell over fisken og la trekke i 5 minutter. Bland inn resten av ingrediensene og server på en seng av salat, gjerne med spinat og rukola. Server, nyt og kjenn etter bølgesvulp!!

*Wakame er sjøtang til salat som du får kjøpt i mange helsekost- og Asiatiske butikker. Legg den litt i bløt først mens du lager i stand resten. Noe sjøtang er godt tørt og litt sprøtt, så følg anvisningen på pakken på den du finner.
**All fersk tunfisk kommer frosset til Norge, så jeg kjøper den helst frosset og halvtiner den før jeg kutter den opp, så tiner resten mens den marinerer litt.

Kommentarer

Printfriendly

Print Friendly and PDF

Translate