Langtidskokt Fajita kyllingsuppe




Denne suppen lager jeg som restemat etter helstekt høne eller kylling. Jeg steker kanskje 2-3 hele kyllinger en dag, og bruker "godbitene" til feks en Caesar salat. Noe kjøtt gjemmer jeg til siden og bruker i ukens matbokser resten går med til suppen, på den måten trenger jeg ikke å finskjære "skrotten" så nøye. På denne måten får jeg ganske så mange måltider ut av et par kyllinger. Legger alt av kjøtt og benrester i en Crockpot/Slowcooker, dekker til med vann og lar den stå på laveste varme i alt fra 12-48 timer. Du kan godt legge oppi noen biter/rester av løk, selleri, rotgrønnsaker du har i kjøleskapet, for ekstra god smak. Når du har kokt kraften ut av kyllingrestene, siler du av kraften til suppen og renser kjøttet for ben og brusk. 



Ingredienser til 6 porsjoner

500-600 gram kylling rester
500-600 gram tomater i biter på boks eller i glass med saften
1 liter kyllingkraft
1 glass med tomatsalsa, hjemmelaget eller økologisk uten ekstra sukker
1 grønn hakket chili
3 fed finhakket hvitløk
1 stor hakket løk
1 stor hakket paprika, grønn eller rød eller halvparten av hver
1 ss hakket jalepeno (valgfritt)
1 ts chili pulver
1/2 ts cayenne pulver
1 1/2 ts paprika pulver
1 ts spisskummen
1/2 ts kvernet pepper
1/2 ts godt salt
1 1/2 ts løkpulver
1 ss oregano
2 laubærblader

Til servering:

2 avokado delt i biter
Saften av 2 lime
1 god neve med fersk koriander
evnt litt rømme

Suppen har mye smak, så hvis dere ikke liker for sterk mat, kan det være lurt å ta litt mindre chilli og cayenne pulver. Smak deg frem litt.

Ha alt i en stor gryte untatt limesaft, koriander og avokado. Kok opp og la småkoke i 5-10 minutter. (Hvis du ikke har kyllingrester, men bruker rå kylling i biter så kan du la suppen småkoke 2-6 timer.
Ta ut laubærbladene før servering og ha i limejuice. Topp suppen med avokado, koriander og eventuell rømme på hver individuelle suppeskål.

Nyt en smakfull suppe full av super-kraft til armer og ben!!





Kommentarer

Printfriendly

Print Friendly and PDF

Translate