Brokkoliknekkis




Disse knekkebrødene blir ikke gamle i dette huset. De er raske å lage og smaker godt både rykende ferske eller om de er lagret og tørket litt. De er proppfulle av næring og har en fin balanse av karbohydrater, fett og proteiner. Et lite måltid i seg selv. Jeg varierer de litt ettersom hva jeg har i hus. Brokkoli kan gjerne erstattes med blomkål eller søtpotet eller en blanding for mildere smak for små barn. Chiafø kan byttes ut med knuste linfrø, knust bokhvete, knust hirse eller lignende. Skal de brukes ved siden av en suppe er det ekstra godt å ha revet parmesan i også! 

Til ett langpanne brett ca. 16 ruter:

1/2 brokkoli raspet rå, inklusive stilken
1 1/4 dl mandelmel
1 1/4 dl chiafrø, tørre rett fra pakken
4 egg
1/2 ts salt
1 dl parmesan (etter ønske)
  • Varm ovnen til 175 C varmluft. 
  • Bland alle ingrediensene godt i en bakebolle. Det holder fint å bruke en stor sleiv eller slikkepott. 
  • Ha deigen over jevnt fordelt i en langpanne med bakepapir, bruk slikkepotten for å få deigen jevnt fordelt.
  • Stekes i 30 minutter. 
Skjær gjerne opp knekkebrødene i ruter mens de ennå er varme, dette er lettest om du har hele over på en stor fjøl. 
Kan fint serveres dampende ferske eller legg de i en boks i kjøleskapet, hvor de kan lagres i opp til en uke. De blir litt myke om de oppbevares tett, men vi synes de er like gode på den måten, som en tynn toast!!  

Innhold pr. stk:
4% Karbohydrat = 1,2 gram
23% Protein = 6,7 gram
73% Fett = 9,7 gram

Kommentarer

Printfriendly

Print Friendly and PDF

Translate