Middelhavsinspirert kjøttsuppe




I dag regner det skikkelig og da frister det med en varm kjøttsuppe med smaker fra varmere strøk. Den er ganske grei å lage, selv omdet alltid tar litt tid å kutte og forberede en god suppe, men det er så vert det.

Til ca. 4 personer

600 gr høyrygg oksekjøtt i 1-1,5 cm. store terninger
Litt olje til steking
2-3 ss tamari eller soyasaus
1 stor løk
10 sopp delt i fire
2 ss tomatpuré
3 fed hvitløk, presset eller knust
2-2,5 dl rødvin
1,6 l kjøttkraft, helst hjemmelaget
4 gulrøtter delt i skiver ig så delt i to-fire
2 mellomstore søtpoteter, delt i 1-1,5 cm. store terninger
2-3 stilker stangselleri, hakket
2 ss laubærblad
1 ss timian
1,5 ss oregano
1/2 ss persille
1 ss gelatinpulver fra okse eller svin (kan sløyfes)
Litt ekstra ferske urter til servering, feks basilikum
Salt og pepepr etter smak



  • Legg kjøtt-terningene i en pose eller bolle med tamari/soya og la det marinere litt mens du kutter og klargjør resten av ingrediensene.
  • Ha litt olje i en stor jerngryte og surr løk og sopp sammen til det blir mykt, over medium varme.
  • Legg det over på en dyp tallerken og bruk gryten til å steke kjøttbitene raskt, på alle kanter på høy varme, så de får en lett brunet stekehinne.
  • Ha i tomatpuré og hvitløk, stek litt til, hell over rødvin og la det hele surre litt til.
  • Ha sopp og løk tilbake i gryten, sammen kjøttet, hell kjøttkraften over og resten av ingrediensene.
  • Rør godt om og la suppen småkoke under lokk i 25 minutter. Ta ut laubærblad og dryss på litt ferske urter om du har, før du serverer suppen god og varm!







Kommentarer

Printfriendly

Print Friendly and PDF

Translate