Mammas Squashgrateng

Squash lasagne 




Denne gratengen pleide moren min å lage som vegetar rett til oss på 80 tallet. Squash var litt nytt og eksotisk, så det var stor stas da denne kom på bordet.
Jeg lager den stadig til min familie og den faller forsatt i smak, såpass at gutta nesten glemmer at det er kjøttfri mandag!
Rask å slenge sammen, men trenger 25 minutter i ovnen.

Til en stor form, nok til en familie på 5 (med tre tenåringer) trenger du:

4 mellomstore squash, skåret i ca. 5-8mm skiver, gjerne med skallet på
2 store gul løk, hakket 
2-3 fed hvitløk, presset eller finhakket
2-3 cm fersk gurkemei revet/finhakket
1-2 bokser med hakkede tomater ca. 600-800 gram
3-4 ss tomatpuré
1 ss grønnsaksbuljong (økologisk)
1 ss oregano
1 ss merian
Litt pepper
1 dl laktosefri fløte, mandelmelk eller kokosmelk
Litt vellagret revet ost, gjerne parmesan. Ost kan fint sløyfes.
Smør til steking

Fres løken mør og blank i litt smør i en middels stor kjele. Tilsett hvitløk, tomater, tomatpuré krydder, buljong og pepper. la det gjerne småputre litt om du har tid

Skjær squashen i skiver. Legg et lag med squash skiver i hele bunnen av formen, ha over litt tomatsaus, og hell litt av fløten over. Legg så et nytt lag med spuash, tomatsaus og en fløteskvett, og fortsett slik lagvis til du ikke har mer squash igjen, avslutt med litt tomatsaus til å dekke siste lag squash og strø litt ost på toppen. 

Stekes på 225 grader i 20-25 minutter.

Smaker veldig godt med grønn salat til og med litt fullkorn brun ris eller en bokhvete pasta til.

Energifordeling per porsjon:

39% Fett: 7,6g
21% Protein: 9,2g
46% Karbohydrat: 16,9g

Kommentarer

Printfriendly

Print Friendly and PDF

Translate