Quinoa




Quinoa (uttales kinoa) blir betraktet som et super korn, men det er egentlig frøet til en plante i slekt med spinaten. Det stammer fra Andesfjellene i Sør-Amerika og frøets historie er over 5000 år gammelt.
Quinoa har blitt veldig populært i den siste tiden, fordi det er hvete- og glutenfritt og er en rik kilde til proteiner bestående av essensielle aminosyrer. Særlig viktig er lysin,som bidrar til vekst og reparasjon av kroppsvev. Det har et høyt innhold av kostfiber og mineraler som fosfor, folat og magnesium.
Quinoa er enkelt å bruke i salater, den trenger ikke bløtlegges på forhånd, men bør skylles i 30 sekunder. Quinoa koker raskt og passer til det meste. Den kan brukes i kjøtt- og grønnsaksretter, i supper gryteretter i brød og muffins eller du kan lage grøt av den. Den kommer i flere farger, hvit, rød og svart. Den hvite har minst smak.
Quinoa fås også kjøpt som puffet og er fin å bruke i frokostblandinger eller i energibarer.

Når Quinoa kokes blir kjernen gjennomsiktig og myk, mens skallet holder fargen og blir en slags ring rundt den mye kjernen.

Kommentarer

Printfriendly

Print Friendly and PDF

Translate