Hamburger brød av havre og spelt

medisinmat, supermat, nutraterapi
Disse hamburgerbrødene er supermyke og saftige. De er laget på spelt og havre, så de har litt gluten fra spelt melet. De kan også lages bare på fint havremel, med da hever de litt mindre.

8-9 hamburger brød

100 gr smeltet smør eller ghee/klarnet smør
3,5 dl havremelk
1 ss honning 
1/2 ts salt, kan sløyfes
250 gr havre mel
250 gr spelt mel
1,5 ts gjær (hvis du bruker tørr)

Smelt smøret. Ha melk, honning og smør over i en bole/eltemaskin. Bland inn det tørre, og elt i noen minutter til deigen er jevn og fin. La heve i 45 minutter på et lunt sted.
Rull så deigen ut til 8-9 litt flate “boller”. Etter hev ihvertfall en 1/2 time. Stekes på 220 C i ca 12-14 minutter.


Kommentarer

Printfriendly

Print Friendly and PDF

Translate